Effektivitet under mikroskopet: Mikronålsbehandling med en dermaroller

Effektivitet under mikroskopet: Mikronålsbehandling med en dermaroller

Microneedling med en dermaroller er en populær metode for behandling av huden. Microneedling er en behandling som er enkel å anvende og kan brukes ved en rekke ulike tilstander. Alt fra behandling av kviser, strekkmerker, hårtap og for bedre opptak av stoffer i huden. Men hvor effektiv er mikroneedling, og hvordan bruker man en dermaroller for optimal stimulering av hårvekst? Les videre for å finne ut av det.

Forskning på mikroneedling

Det er gjort flere studier på effekten av microneedling. Mikronålsbehandling virker fordi den stimulerer spesielle celler i huden, spesielt de dermale papillcellene (DP-cellene). Disse cellene er viktige for hårvekst og stimuleres av proteiner og faktorer som er involvert i sårheling. Mikroneedling aktiverer stamceller og utløser vekstfaktorer. I studier på personer med håravfall viste det seg at gruppen som fikk mikroneedling sammen med et annet hårvekststimulerende produkt, hadde betydelig bedre resultater når det gjaldt hårvekst enn gruppen som brukte et hårvekststimulerende produkt alene. Dette tyder på at mikronålbehandling er en trygg og effektiv metode for å fremme hårvekst.

Vi har gjennomgått to studier om mikronålbehandling, og vi er glade for å kunne dele hovedresultatene av disse.

Mikronålsbehandling kombinert med Minoxidil hos menn

Den første studien sammenlignet effekten av Minoxidil med effekten av Minoxidil kombinert med bruk av dermaroller. Studien ble utført på 100 menn med Alopecia Androgenetica (AGA) over en periode på 12 uker. Nedenfor er de viktigste resultatene fra studien:

  • Økningen i antall hår per cm2 var betydelig større i gruppen som også brukte dermaroller. I gruppen som brukte dermaroller, var økningen på over 91 hårstrå, mens det var en økning på 22,2 hårstrå i gruppen som brukte Minoxidil alene.
  • Uavhengige eksperter vurderte at 40 % av dermaroller-brukerne hadde en rimelig til svært forbedret hårtilstand.
  • 82 % av dermaroller-brukerne rapporterte at de opplevde en forbedring av hårsituasjonen på 50 % eller mer.

Mikroneedling kombinert med hårvekststimulerende ingredienser og placebo

En annen studie ble utført på kvinner med ulike typer hårtap, inkludert telogen effluvium og alopecia areata. Hos alle kvinnene ble en del av hodebunnen behandlet med mikroneedling kombinert med en topisk lotion som inneholdt hårvekststimulerende ingredienser over en periode på fem uker. Den andre delen ble behandlet med mikronål og saltvann (placebo). Hovedresultatene fra studien er beskrevet nedenfor:

  • Den siden som ble behandlet med både dermaroller og topisk lotion, viste en økning på 12,7 hårstrå per cm2.
  • På den siden som ble behandlet med både dermaroller og saltvann, var det derimot en gjennomsnittlig reduksjon på 4,2 hårstrå per cm2.

Basert på begge studiene kan det konkluderes med at bruk av dermaroller i kombinasjon med lokalbehandling (Minoxidil eller andre hårvekstkremer) gir bedre resultater enn lokalbehandling alene.

Hvordan bruker man en dermaroller?

Å velge riktig dermaroller er det første viktige skrittet for å få en effektiv og trygg mikronålsbehandling. For nybegynnere anbefaler vi å starte med en dermaroller med en nålelengde på 0,3 mm. Hvis du spesifikt ønsker å stimulere skjegg- eller bartvekst, er en 0,5 mm dermaroller mer egnet. Til dette har vi en spesiell skjeggrulle fra Neofollics i vårt sortiment. Ved å velge riktig dermaroller sikrer du en balansert tilnærming, der du kan oppnå de ønskede resultatene uten unødvendig ubehag.

HGS dermaroller (0,3 mm)

Salgspris
180,00 kr
Ordinær pris

HGS dermaroller er utviklet for å forbedre behandlingen av hårtap ved å øke effekten av topiske kremer. Bruk dermarolleren i hodebunnen før behandling med en topisk lotion. Aktuelle kremer som Spectral DNC-N (Nanoxidil), Neofollics (skjegg)lotion og Minoxidil absorberes bedre gjennom huden.


Neofollics skjeggrull (0,5 mm)

Salgspris
240,00 kr
Ordinær pris

Neofollics skjeggvekststimulerende rulle er en avansert skjeggrulle som aktiverer og stimulerer skjeggveksten på flere måter. Rullen har 540 mikroskopiske nåler på 0,5 mm, som trenger smertefritt inn i huden.

Optimal bruk av dermarolleren

Når du ruller dermarolleren over hodebunnen, er det viktig å bruke lite trykk. Målet er å gjøre huden mer gjennomtrengelig uten å forårsake skade. Rull i regelmessige mønstre over området som skal behandles, gjerne i kombinasjon med en topisk lotion for bedre absorpsjon.

Når det gjelder hvor ofte du bør bruke en dermaroller, viser studier at en ukentlig dermarollerbehandling allerede er effektiv. En lav frekvens på én gang i uken er nok til å oppnå positive resultater. Hvis du ønsker å bruke dermarolleren oftere, anbefales det at du ikke gjør det mer enn 2-3 ganger i uken. Da får huden nok tid til å komme seg etter hver behandling.

Hygienisk rengjøringsprosess av stor betydning

Etter hver behandling er det svært viktig å rengjøre dermarolleren grundig. Skyll den under varmt vann fra springen og rist den tørr. Desinfiser nålene ved å legge dem i en alkoholkonsentrasjon eller spray i ca. tre minutter. Oppbevar dermarolleren i den medfølgende esken etter bruk. Unngå å bruke kjemiske rengjøringsmidler, damp eller oppvaskmaskin, da dette kan skade dermarolleren.

Hygiene er svært viktig, så ikke del dermarolleren med andre for å unngå mulige infeksjoner. Det er også viktig å ikke bruke dermarolleren ved hudsykdommer eller -skader, og ved overfølsomhet eller plager må du slutte å bruke den umiddelbart. Hvis det oppstår plager i kombinasjon med bruk av topiske kremer, anbefaler vi at du slutter å bruke dermarolleren umiddelbart. Hvis du følger disse retningslinjene nøye, er du sikret en effektiv og trygg dermarolleropplevelse.

Hvordan kan en dermaroller forsterke effekten av andre hårvekststimulerende produkter?

Bruk av en dermaroller kan forbedre effekten av aktuelle kremer og skjeggserum, som Spectral.DNC-N (Nanoxidil) og Neofollics skjegglotion, ved å fremme bedre absorpsjon i huden. Neofollics hodebunnslotion er også perfekt å kombinere med en dermaroller. Lotionen absorberes bedre av huden. Som et resultat kan effekten av lotionen være opptil 5 ganger mer effektiv. Dessuten har bruk av dermaroller alene, separat fra en lotion, også en positiv innvirkning på hårveksten.

Det er viktig å være forsiktig når du bruker dermaroller samtidig med en lotion eller et serum. Den økte absorpsjonen kan forårsake bivirkninger som normalt ikke oppstår ved bruk av lotion, for eksempel hudirritasjon. Det er derfor viktig å holde øye med hvordan huden reagerer på behandlingen.

Neofollics lotion

Salgspris
456,00 kr
Ordinær pris

Neofollics hårvekststimulerende lotion er klinisk bevist å stimulere til ny hårvekst og bekjempe hårtap. Kremen kan også sikre tykkere og fyldigere hår. Neofollics lotion inneholder en høy konsentrasjon av 10 dokumenterte aktive ingredienser, kombinert i Neoxyl® hårvekstkompleks.

Bygg opp gradvis med lotion og derma roller

Hvis du ikke har brukt en lotion før eller har byttet til en annen lotion, anbefaler vi at du ikke bruker dermarolleren samtidig med den (nye) lotionen. Prøv først kremen i fjorten dager og se hvordan huden din reagerer. Deretter kan du vurdere å legge til dermarolleren i rutinen din.

For å redusere risikoen for en overfølsom hudreaksjon anbefaler vi at det går 12 timer mellom bruk av dermarolleren og påføring av lotion eller serum. Selv om våre kremer normalt har få bivirkninger og inneholder mildere ingredienser, anbefaler vi at du bygger opp bruken gradvis og holder øye med hudens reaksjon.

Råd tilpasset dine hårbehov

I likhet med hver person er hvert hårproblem unikt. Ta vår Hårtest for å finne de beste produktene for ditt hår i løpet av 2 minutter!

Ta vår Hårtest

Kilder

Song og medarbeidere (2012). Effekter av topisk påføring av vekstfaktorer etterfulgt av mikronålbehandling hos kvinner med kvinnelig håravfall. Journal of Dermatology, 40, 81-1

0% Kvantumsrabatt
HGS dermaroller (0.3 mm) - Hair Growth Specialist
HGS dermaroller (0,3 mm)
HGS dermaroller (0,3 mm)
Forbedre absorpsjon av kremer/serum, 0.3 mm
Salgspris
180,00 kr
Ordinær pris
0% Kvantumsrabatt
HGS dermaroller (0.5 mm) - Hair Growth Specialist
HGS dermaroller (0,5 mm)
HGS dermaroller (0,5 mm)
Forbedre absorpsjon av kremer/serum, 0.5 mm
Salgspris
180,00 kr
Ordinær pris
0% Kvantumsrabatt
HGS dermaroller (1.0 mm) - Hair Growth Specialist
HGS dermaroller (1,0 mm)
HGS dermaroller (1,0 mm)
Forbedre absorpsjon av kremer/serum, 1 mm
Salgspris
180,00 kr
Ordinær pris
0% Kvantumsrabatt
Neofollics scalp roller (0.3 mm) - Hair Growth Specialist
Neofollics scalp roller (0.3 mm) - Hair Growth Specialist
Neofollics hodebunnsrulle (0,3 mm)
Neofollics hodebunnsrulle (0,3 mm)
Forbedre absorpsjon av kremer/serum, 0.3 mm
Salgspris
240,00 kr
Ordinær pris